???? تاریخچه گریم
ریشه و اصل پیدایش گریم، را در دوران باستان و در مراسم آئینی میتوان جست و جو نمود. در این مراسم از گریم به شکل ابتدایی استفاده شده و چهرهها را با رسوب مختلف، رنگهای معدنی، و یا عصارهی گیاهان رنگآمیزی مینمودند. اما آنچه که به عنوان تاریخ رسمی شناخته شده است، به سال 1778 میلادی در فرانسه بازمیگردد. مصدر «گریم» ، «گریمه» میباشد که به معنای «خطوط پیری بر انداختن» ، چهره آراستن برای تئاتر و سینماست. صفت فاعلی گریم، «گریمور» است که به معنای، شخصی که گریم را انجام میدهد، میباشد. گریم در ردیف هنرهای نمایشی ظریف محسوب میشود. این هنر بر پایه نقاشی و مجسمهسازی بنا شده است.
انواع گریم
گریم به طور عمده، به دو نوع میباشد، نوع اول، گریم زیبایی است که شامل موارد مربوط به آرایش و زیبایی چهره است. که به آن گریم متعادل سازی یا گریم زیبایی گفته می شود. نوع دوم، گریم اکران میباشد که شامل، سینما، تلویزیون و عکاسیست که که آن گریم سینمایی یا گریم نامتعادل سازی می گویند. هر کدام از این دو تکنیکهای خاص خود را داراست. تکنیک هر کدام متمایز از دیگریست. هر چند که پایه و اساس هر دو نوع یکیست، ولی در رنگآمیزی چهره و کاربرد رنگ جهت حجمها تفاوت کلی دارند. گریم تئاتر در مقایسه با سینما، تلویزیون و عکاسی، غلیظتر و در مقابل، گریم سینما، تلویزیون و عکاسی، نیازمند ظریفکاری و دقت بیشتریست. به طور کلی گریم زیبایی یا متعادل سازی پیشنیاز گریم سینمایی یا گریم نامتعادل سازی به شمار می آید.
???? کانتور و هایلات در گریم
دو روش اصلی و قابل استفاده برای طراحی پایه گریم وجود دارد، « کانتور» ( تیره کردن) و « هایلایت» ( روشن کردن)، که از روش کانتور برای کمرنگ کردن ایرادهای صورت استفاده میگردد. یعنی آن قسمتهایی از صورت که شما نمیخواهید خیلی به چشم بیاید. برای پر رنگ و برجسته کردن زیباییهای صورت استفاده میشود تا بیشتر به چشم بیاید.
شناخت یک به یک عضلات چهره و نحوه عمل آنها در چهره بسیار مهم است. استخوانها، کالبد سر و چهره را تشکیل میدهد و عضلات، بافتهای متحرکی هستند که بر روی استخوان و اطراف حفرههای چهره جای دارند. پوست بر روی عضلات کشیده شده و در واقع حافظ آن است.
استخوانبندی چهره بر اثر مرور زمان، تغییر میکند و همچنین عضلات حالت ارتجاعی خود را از دست میدهند. و پوست نیز، به استخوان نزدیک میشود و آن را نمایان میکند. هر چه عضلات پر حجمتر باشد، چهره چاقتر و هر چه حجم آنها کمتر باشد، چهره لاغرتر به نظر میرسد. استخوانهای چهره افراد نسبت به هم دارای تفاوتهاییست، به طور کلی نزد بعضی درشت و برخی، ظریف است یا قسمتهایی درشت و قسمتهایی ظریف است.
لوازم گریم
به طور کلی لوازم گریم، با لوازم آرایش یا میکاپ کاملن متفاوت است. در اینجا لوازم ضروری گریمور که میبایست در هنگام کار، در اختیار داشته باشد را برمیشماریم:
1- فون صحنه
2- رنگ و روغن چهره
3- قلم مو
4- کاردک
5- اسفنج
6- مواد چرب، به رنگ سیاه، قهوهای، دودی، قرمز تیره و روشن
7- فون خشک چشم، به رنگهای سیاه و قهوهای
8- پودر بیرنگ
9- رنگ گونه (رژ گونه)، خشک و چرب به رنگهای نارنجی، صورتی، قرمز تیره و روشن
10- رنگ لب ( رژ لب) ساده، رنگهای نارنجی، صورتی، قرمز و قهوهای متمایل به قرمز روشن و تیره
11- برس کوچک ابرو
12- شانه کوچک ابرو
13- قیچی نوک تیز ظریف
14- مو برای درست کردن ریش و سبیل به رنگهای مختلف
15- چسب ریش و سبیل
16- شانه دستهدار، شانه بزرگ
17- برس مویی سر، به شکل استوانه و برس سیمی پهن
18- اسپری موی سر
19- سشوار دستی
20- کلی فون
21- الکل طبی سفید
22- فون مصنوعی
23- روغن زیتون
24- مایع سفید کردن مو
25- مایع لاتکس
26- پودر بچه
27- گوش پاککن
28- شیر پاککن
29- وازلین
30- دستمال کاغذی
31- پنبه
32- استون
33- شامپو
34- حوله
35- روپوش
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0